راهنمای آسیاب کردن قهوه

راهنمای آسیاب کردن قهوه

راهنمای آسیاب کردن قهوه

چگونه و چه مقدار قهوه ام را آسیاب کنم؟ با چه ابزاری این کار را انجام دهم؟ یک کافی لاور زمانی در دم آوری قهوه ناموفق است که از میزان آسیا کردن آن بی خبر باشد! یک قهوه خوب نیازمند آسیاب کردن درست و دقیق است. ابزارهای آسیاب قهوه در تهیه قهوه ارزشمند و با اهمیت اند. ممکن است شما قهوه تازه و خوب، به همراه یک دستگاه مناسب برای تهیه ، آب فیلتر شده و کامل، و در کنار  این ها، دقت بالا در دم آوری را داشته باشید اما یک نکته مهم و تاثیر گذار در طعم نهایی قهوه، آسیاب کردن آن است.

شاید این سوال را از خود بپرسید “حالا کمی ریزتر یا درشت تر چی میشه!” بهتر است برای  پاسخ سوالتان تا انتهای مطلب با ما همراه باشید و از اهمیت آسیاب کردن قهوه، اطلاع یابید.

نکات آسیاب کردن قهوه:

یک نکته مهم در آسیاب کردن قهوه، یکسان آسیاب کردن آن است؛ قهوه درشت تر آب را آسان تر عبور می دهد و سبب استخراج کمتر طعم قهوه می شود. اما اگر  قهوه ریز تر شود بیشتر با آب درگیر شده و عصاره گیری می شود؛ درنهایت قهوه شما تلخ تر می شود. تغییرات کوچک در اندازه ذرات می تواند به طرز چشمگیری بر طعم نهایی قهوه شما تأثیر بگذارد.

عبور سریع آب از آسیاب درشت تر
آب از بخشی که آسیاب درشت تری دارد سریع تر عبور می کند

قبل از آسیاب کردن قهوه باید دانه هایی که رست آنها به صورت کامل و یکنواخت نسبت به بقیه دانه ها انجام نشده را جدا کنید. همچنین دستگاه آسیاب شما باید حدالامکان عاری از ذرات قهوه روز های گذشته و یا رست و دانه های متفاوت باشد.

 

مقایسه قهوه آسیاب شده دستگاه تیغه ای و چرخ دنده ای
آسیاب نا یکسان!

همین طور که در تصویر بالا مشاهده میکنید قهوه آسیاب شده توسط دستگاه های تیغه ای به صورت ریز و درشت آسیاب شده است.

میزان آسیاب کردن قهوه، به متد دم آوری شما وابسته است. عموما قهوه هایی ک باید دم کشیده شوند درشت ترند.
دستگاه های مختلفی برای آسیا کردن قهوه وجود دارد که میتوانید در مطلب انواع آسیاب قهوه را بخوانید. در اینجا اشاره ای کوتاه به ویژگی ها و معایب این ابزار ها می کنیم.

محصولات مناسب اسپرسو

 

دستگاه های آسیاب قهوه

دستگاه آسیاب تیغه ای
دستگاه آسیاب تیغه ای
دستگاه آسیاب خانگی یا تیغه ای

برای آسیاب کردن قهوه ممکن است یکی از ساده ترین و ارزان ترین روش ها باشد. اما در اینجا نکاتی  وجود دارد که از اهمیت بالایی برخوردار است .

با این دستگاه نمی توانید آسیاب شدن قهوه  را به صورت یکنواخت کنترل کنید. تیغه های این دستگاه ها طوری است که در صورت ریز تر کردن میزان آسیاب، قهوه داغ شده و حتی ممکن است قهوه شما باز هم کمی رست شود و به طور قابل توجهی بعضی از ویژگی های عطری طعمی آن از بین می رود.

دستگاه آسیاب چرخ دنده ای دیسکی یا فلت
آسیاب قهوه دیسکی
سریعتر، صدای بیشتر، قیمت کمتر

حاوی دو چرخ دنده روی هم ، که قهوه از وسط این دو عبور می کند. به دلیل چرخش با سرعت بالا نسبت به مدل مخروطی، سریع تر عمل می کند و صدای بیشتری نیز دارد.

دستگاه آسیاب مخروطی
دستگاه آسیاب مخروطی
صدای کمتر، سرعت کمتر، دقیق تر

بهترین نوع و گران ترین نوع دستگاه آسیا قهوه است که از سرعت و صدای کمتری نسبت به مدل دیسکی برخوردار است؛ و خروجی بهتری برای شما به ارمغان می آورد اما قیمت گران تری دارد. مخروطی ها خروجی یک نواخت تری نسبت به مدل دیسکی دارند و پودر قهوه را گرم نمی کنند، همچنین بازه میزان آسیاب کردن قهوه در این مدل بیشتر است.

برای استفاده در کافی شاپ های حرفه ای و همچنین برای دقت و یکنواختی در آسیاب کردن می توانید از آسیاب های حرفه ای سی دو ceado ساخت ایتالیا با بالاترین کیفیت استفاده کنید.برای دیده محصولات سی دو اینجا کلیک کنید.

میزان آسیاب برای هر ابزار:

بسیار درشت “Extra Coarse Grind

قهوه آسیا شده بسیار درشت
درشت ترین حالت آسیاب قهوه
  • قهوه های دم سرد یا برود کافی
  • دستگاه تادی
  • کابوی کافی

از این نوع آسیاب برای تهیه قهوه های دم سرد یا برود کافی و قهوه ساز “Toddy brewer” و کابوی کافی استفاده می شود.

درشت یا “Coarse Grind

آسیاب متوسط درشت قهوه
آسیاب به اندازه نمک دریایی
  • فرنچ پرس
  • عملیات چشیدن طعم قهوه

محصولات مناسب قهوه فرانسه

وقتی می گوییم برای فرنچ پرس باید آسیاب درشت باشد منظور این میزان آسیاب است. از این نوع آسیاب برای عملیات کاپینگ Cupping قهوه (عملیات چشیدن طعم قهوه) نیز استفاده می شود. البته قهوه ساز پروکولاتور هم از این نوع آسیاب استفاده می کند که هنوز در ایران به رسمیت شناخته نشده است.

متوسط  درشت یا Medium Coarse Grind

آسیاب متوسط درشت
آسیاب به اندازه های دانه های شن درشت
  • کمکس
  • کافه سولو

بیشترین توصیه برای ابزارهای کافه سولو، کمکس نیازمند آسیاب با این اندازه می باشند.

متوسط یا “Medium Grind

آسیاب متوسط
آسیاب اندازه دانه های شن ریز

البته اگر برای تهیه قهوه با دستگاه قهوه ساز خانگی خود، از فیلتر کاغذی استفاده کنید بهتر است درجه آسیاب را ریزتر کنید.

متوسط  ریز یا متوسط  نرم “Medium Fine Grind

آسیاب متوسط ریز
آسیاب اندازه نمک سفره
  • دستگاه های مخروطی (مانند v60  و کلور)
  • وکیوم پات
  • سایفون
  • آئروپرس

بیشترین پیشنهاد برای قهوه ساز سایفون و آئروپرس و قهوه ساز های مخروطی در این نوع آسیاب می باشد. البته میزان آسیاب کردن قهوه، در قهوه سازهای مخروطی شکل (v60, clever) بستگی به زمان دم آوری هم دارد. اگر قرار است زمان کمتری برای دم آوری صرف کنید باید نوع آسیاب قهوه را ریز تر انتخاب کنید.

آئروپرس نیز این شرایط را دارد که اگر می خواهید قهوه را در زمانی مابین ۲ تا ۳ دقیقه دم آوری کنید باید از این آسیاب استفاده کنید اما اگر دم آوری بیشتر از ۳ دقیقه به طول می انجامد، بهتر است از آسیاب های درشت تری استفاده نمایید.

نرم یا ریز “Fine

قهوه ریزآسیاب شده
ریز تر از آسیاب نمک سفره

بعضی منابع دستگاه اسپرسوساز را در گروه خیلی نرم قرار می دهند، و البته میزان آسیاب قهوه برای دستگاه اسپرسوساز کمی ریز تر از موکاپات است.

خیلی ریز یا خیلی نرم “Extra Fine or Super Fine

قهوه آسیاب شده بسیار ریز
آسیاب آردی
  • قهوه ترک
  • قهوه عربی

این نوع آسیا ریز ترین حالت است (مانند آرد، کاملا پودر)،  وقتی آن را لمس می کنید، دانه های خرد شده را احساس نمی کنید. همه دستگاه های آسیاب از این نوع آسیاب پشتیبانی نمی کنند.

نکته: نیازی به اندازه گیری قهوه های پودر شده نیست، به تصاویر با دقت نگاه کنید کافیست چندین بار قهوه های آسیا شده را ببینید، زمانی که قهوه تان را آسیا می کنید، به چند سایز مختلف آسیاب کنید و آن را لمس کنید. میزان آسیاب شدن مورد نظر را براحتی پیدا می کنید. (برای نمایش بزرگتر تصاویر روی آن کلیک کنید.)

جدول میزان آسیاب برای هر ابزار:

میزان آسیاب نوع ابزار
فارسی انگلیسی فارسی انگلیسی
بسیار درشت Extra Coarse Grind قهوه های دم سرد – کابوی کافی Cold Brewed Coffee
Cowboy Coffee
درشت Coarse Grind قهوه با فرنچ پرس

 

عملیات چشیدن طعم قهوه

French Press
Cupping
Percolators
متوسط درشت Medium Coarse Grind کافه سولو
کمکس
Cafe solo
Chemex
متوسط Medium Grind دریپ یا چکه ای مانند دستگاه قهوه ساز خانگی Drip pot
متوسط ریز Medium Fine Grind مخروطی شکل ها
آئروپرس
سایفون
وکیوم پات
Cone Shaped
Aeropress
Siphone
Vacuum Pots
ریز Fine Grind اسپرسو با دستگاه

 

موکاپات

استاوتاپ

Espresso
Moka Pot
Stovetop
خیلی ریز Extra Fine or Super Fine قهوه ترک Ibrik
Cezve

 

قهوه گانودرما چیست ؟

قهوه گانودرما چیست ؟

قهوه گانودرما نوشیدنی سالم با عصاره قارچ قرمز و دانه های قهوه بو داده است .
طرز تهیه اسموتی خوش مزه  با مخلوط کن سیدو

طرز تهیه اسموتی خوش مزه با مخلوط کن سیدو

اگر از چگونگی تهیه اسموتی ها آگاهی دقیقی ندارید، می توانید این مطلب را قدم به قدم دنبال کنید. در اینجا یاد می گیرید که چگونه اسموتی ساده را با مخلوط کن سیدو تهیه کنید.
راهنمای آسیاب کردن قهوه

راهنمای آسیاب کردن قهوه

چگونه و چه مقدار قهوه ام را آسیاب کنم؟ با چه ابزاری این کار را انجام دهم؟ یک کافی لاور زمانی در دم آوری قهوه ناموفق است که از میزان آسیا کردن آن بی خبر باشد! یک قهوه خوب نیازمند آسیاب کردن درست و دقیق است.
coffee-time-500

5 ساعت قبل از خواب قهوه ننوشید

بیش از یک سوم مردم جهان قهوه را دوست دارند و مصرف می کنند. 5 ساعت قبل از خواب قهوه ننوشید، 10 صبح تا 12 ظهر بهترین زمان نوشیدن قهوه
مخلوط کن سیدو

چرا مخلوط کن سیدو؟

مخلوط کن سیدو ابزاری با کیفیت و با دوام و یکی از بهترین تولیدات برند ایتالیایی سیدو است و در عین حال یکی از ابزار های پرکاربرد و ضرروی در کافی شاپ ها و فروشگاه های عرضه آب میوه و بستنی است که کمک شایانی به پرسنل مجموعه شما در راه ارائه خدمات بهتر و